Beauty savjeti

Suha vs Dehidrirana koža

Prilično često se riječi hranjivo i hidratizirano koriste naizmjenično kada se radi o njezi kože. Međutim, oni znače dvije potpuno različite stvari. Bez obzira koliko koristile hidratantnu kremu, ako se vaša koža i dalje osjeća i izgleda suho, vjerovatno se radi o suhom tipu kože kojem su hidratantne kreme najčešće nedovoljne. Stoga je važno naučiti kako razlikovati suhu i dehidriranu kožu kako bi se mogla pravilno liječiti.

Josipa Kusić

18/3/2021

PODIJELI

Suhi tip kože

Nedostatak prirodnog stvaranja ulja čini našu kožu suhom te je karakteriziraju manje pore, mrlje i vidno suha koža. Smanjenje prirodnog stvaranja ulja u koži najvećim dijelom nastaje lokalnim korištenjem proizvoda za kožu kao što su Retin-A ili kreme i ljekovi protiv akni.

Starost također značajno utječe na smanjenje proizvodnje ulja u koži.

Dehidrirano stanje kože

Nedostatak vode čini kožu dehidriranom. Ovo je stanje koje može imati bilo koji tip kože, uključujući i masni tip. Najvećim dijelom karakterizira ga osjećaj zategnutosti, svrbeža ili osjetljivosti.

Dehidrirano stanje naglašava tanke linije i bore, te se šminka smjesti u navedene crte što kožu čini znatno starijom nego što ona zapravo jest. Jednostavno, vjerovatno ste samo dehidrirani.

Također, ako vaša koža sjali i djeluje masno, ali istodobno zategnuto ovo je jasan pokazatelj da je vašoj koži fali vode.

Uzroci koji doprinose dehidraciji kože su različiti čimbenici kao što su hormoni, pretjerano skidanje proizvoda za njegu kože poput raznih sredstava za čišćenje kao i pretjerivanje s proizvodima za eksfolijaciju (piling) ,učestalo letenje avionom, parne kupelji itd.

 

Da li voda za piće hidratizira kožu?

Mit je da ćemo unosom vode hidratizirati kožu. Samo 1% onoga što unesete zapravo doseže do slojeva kože.  Mit dolazi od ljudi koji vide razliku na koži nakon što su neko vrijeme pili veću količinu vode.  Zapravo se radi o tome da su bubrezi isprali sve one toksine zbog čega se koža čini boljom. Međutim, to zapravo ne podmazuje kožu, već najučinkovitiji način za to je topikalna-lokalna primjena.

Hranjivi proizvodi za njegu kože

Nanošenje hranjive kreme neće puno pomoći hidratizaciji kao u suhoći naše kože. Funkcija hranjive kreme je stvaranje zaštitne barijere koja na koži sprječava gubitak vlage. Proizvodi su to koji sadrže omekšavajuće sastojke poput ulja marelice, ulje sjemenki konoplje , ulja avokada ili šipkova ulja. Ovi sastojci značajno smanjuju suhoću ali ne hidratiziraju kožu.

Hidratantni proizvodi za njegu kože

Proizvodi za njegu kože koji hidratiziraju kožu sadrže sastojke za vlaženje topive u vodi. Djeluju privlačeći molekule vode u kožu poput magneta. Neki od ovih sastojaka uključuju biljni glicerin, sorbitol i za mnoge omiljenu vegansku hijaluronsku kiselinu. Daleko zlatni standard u hidratantnim sastojcima je hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina u vodi zadržava 1000 puta veću težinu i naše tijelo ga prirodno proizvodi za podmazivanje zglobova. Ova malena molekula također će napuniti naboranu stanicu kože i učiniti fine linije lijepo zaglađenim.

 

FaceWorkout tretmani za suhu i dehidriranu kožu koriste JetPeel tehnologiju:
mezoterapija A.A.C.1 (hijaluron/biopeptidi) iznosi 590kn
mezoterapija A.A.C.1 + 1 infuzija vitamiskog boostera (hijaluron/biopeptidi + 1 infuzija vitaminskog boostera po izboru- B5, A&E, C) iznosi 810kn

VEZANE OBJAVE

Prvi saznajte sve novosti, ponude i akcije iz našeg studija