Beauty savjeti

4 zlatna pravila za zdrav i njegovan ten

S boomom beauty industrije dogodio se pomak na svjetskoj sceni. Žene su postale odlično informirane o proizvodima i što je najvažnije sastojcima koji se kriju u istima.

Josipa Kusić

18/3/2021

PODIJELI

Važnost korištenja kvalitetne preparativne kozmetike nikada nije bila tako naglašena kao danas i to zahvaljujući društvenim mrežama, nišnim brendovima koji propagiraju profesionalan pristup njezi u vašim kupaonicama, ali i beauty influencericama koje na Instagramu svakodnevno otkrivaju svoje  navike u njezi lica. Mlađe generacije su pak naklonjene dekorativnoj kozmetici koja je u svojoj domeni dosegnula profesionalni status, barem kada govorimo o načinu prezentacije, količini proizvoda i kvaliteti proizvoda koji se danas nude. Sveprisutni trend koji je također pokrenuo Instagram, nalaže da djevojke stavljaju teške slojeve šminke po uzoru na obitelj Kardashian i neke popularne beauty blogerice koje su od sebe napravile svjetski poznati brend. Ono što zabrinjava jest podatak da mali postotak mlađih djevojaka vodi pravilnu brigu o koži. Pod pravilnom brigom mislimo na osnove njege koji doista ne zahtijevaju previše truda, a koža će ih zapamtiti i vratiti ih u kasnijim godinama života. Isto kao i sve naše loše navike koje se na koži vide nakon što pređemo 30. godinu života.

U nastavku donosimo 4 zlatna pravila njege koja vrijede za sve generacije:

 1. Odstranjivanje  make-upa
  Najvažniji korak u beauty rutini svake žene bez obzira na dob kreće od čiste kože.  Uvečer i ujutro prije standardne njege, koža mora biti temeljito očišćena kao bi primila sve aktivne sastojke koje joj želimo dati uporabom seruma i krema.
 2. Krema sa zaštitnim faktorom
  Svaki dermatolog će vam kazati da kremu sa zaštitnim faktorom morate nanositi tijekom cijele godine i to nije isprazan savjet koji trebate zanemariti.  Srećom danas na tržištu postoji bezbroj opcija, uključujući jako popularne kapi sa SPF-om koje će vam olakšati svakodnevno korištenje i zaštitu.
 3. Hidratacija
  Bez obzira imate li masnu, suhu ili mješovitu kožu, istu je potrebno hidratizirati. Uz korištenje odgovarajućih krema za vaš tip kože, nemojte zaboraviti zlatno pravilo o hidrataciji iznutra, što znači ispijanje dovoljne količine vode. Liječnici preporučuju 8 čaša dnevno.
 4. Hijaluronska kiselina
  Hijaluron je dragocjen za očuvanje mladolikog izgleda i elasticiteta kože, i kao što vjerojatno znate  s godinama ga gubimo što je prirodan proces starenja. Ne postoji čudotvoran serum koji će vam vratiti biološki sat, ali postoje kvalitetni preparati za kućnu uporabu od kojih će vam koža izgledati mekše, ljepše i podatnije. Bez obzira na dob hijaluronski serumi su vrijedan dodatak jutarnjoj i večernjoj njezi o čemu ćemo više pisati u jednom od naših blogova. Kada kupujete hijaluron vodite računa da je na proizvodu naznačeno da se radi o fragmentiranoj hijaluronskoj kiselini, što znači da se radi o manjim molekulama hijalurona koje koža može upiti.
VEZANE OBJAVE

Prvi saznajte sve novosti, ponude i akcije iz našeg studija